homepage

 

Klik op het logo om naar de webwinkel te gaan.

 

 

De Peter Child Pyrograph Machine.

 

De Peter Child Pyrograph Machine is een lichte, accurate, controleerbaar apparaat met variabele warmte tot 1100 graden C. Met de brandpen schrijft men net zo snel en vlot zoals met een balpen. De greep blijft  koel zelfs na uur werken. Tips zijn gemakkelijk en zeer goedkoop te vervangen. U kunt u eigen tips maken van speciale draad. 

De Peter Child Pyrogravure Machine wordt met de hand gemaakt in het kleine stadje Yeldham in Engeland. Het apparaat is robuust en betrouwbaar.  Het is ideaal voor de professionele als ook de hobby houtbranders. Het aggregaat is gehuisvest in een sterke stalen kast en als je er in kijkt, zie je solide messing en fosforbrons  onderdelen, ontworpen voor vele jaren van gebruik. Mocht er onverhoopt iets worden beschadigd, dan is dit goedkoop en makkelijk te repareren. 

De pen of het handvat met de brandstift is  licht en nauwkeurig te gebruiken. Gespecialiseerde "space age" chroom en nikkel legeringen worden gebruikt om de warmte te concentreren op de brandstift en de warmte blijft weg van je vingers. Het handvat blijft koel en comfortabel,  zelfs na een hele dag werken. De tips zijn gewoon lusjes van speciaal draad die eenvoudig en zeer goedkoop zijn  te vervangen. U kunt ze zelf maken maar, zorg ervoor dat u de speciale legering draad in verschillende diktes gebruikt.. De machine wordt geleverd met een brandpen, 6 draad brandstiften, een stukje fijn speciaal draad voor het maken van ongeveer 25 brandstiftenen  een gebruiksaanwijzing.

De Peter Child Pyrograph Machine. Prijs 146 euro

 

 

Los handvat voor dubbel gebruik in combinatie met  het koppelstuk. prijs 58 euro

Brandstiften in 10 stuks verpakking  middel dik .prijs 7 euro

Brandstiften in 10 stuks verpakking fijne draad. prijs 7 euro

brandstift lepelvorm voor schaduw effecten in 10 stuks verpakking. prijs 11.50 euro

Coil brandstift in 5 stuks verpakking. prijs 11,50 euro

Speciaal draad in 4 verschillenden diktes. fijn, middel,dik en extra dik. prijs per rol 9,50 euro

koppelstuk voor 2 e brander.prijs 7,50 euro

 

Kijk even op you ube voor het maken van brandstiften voor de Peter Child Pyrograph Machine.

https://www.youtube.com/watch?v=Ti-7okSnrjA